.

Kiderült, mikor indul a Sztárban sztár új évada a TV2-n

Írta: KTL | 2017. augusztus 21. 19:30
Néhány napja a TV2 hivatalosan is bejelentette, hogy idén ősszel jön a Sztárban sztár 5. évada. Nem sokkal előbb pedig a Comment:com arról írt, hogy Liptai Claudia megállapodott a csatornával és idén is ő lesz az egyik zsűritajgja a produkciónak. Hétfő este pedig kiderült, hogy pontosan mikor tér vissza a nagyszabású-showműsor. A Sztárban sztár idei évada szeptember 10-én, vasárnap 18:50-től lesz látható a TV2-n. A műsorvezető most is Till Attila lesz.

Trónok harca 7. évad 6. rész kritika: Térdre az Éjkirály előtt!

Írta: RaulReal | 2017. augusztus 21. 17:54
A spanyol HBO hibájából kiszivárgott a Trónok harca egyik legbrutálisabb fordulatával rendelkező része, mely nem is annyira meglepő, hiszen általában az évadzáró előtti epizódok ütnek a legnagyobbat. A Beyond the Wall ott vette fel a fonalat, ahol az Eastwatch véget ért, vagyis Havas Jon egy maroknyi csapat élén a Falon túlra merészkedett, hogy elfogjanak egy élőholtat és meggyőzzék Cersei Lannistert arról, hogy az igazi ellenség valójában a természetfeletti. Eközben Deresben is kezdenek elszabadulni az indulatok, Sansa és Arya egymásnak esik, de ez közel sem meglepő, hiszen ők valójában sose bírták egymást. A Starkok hányattatásai úgy tűnik, nem érnek véget egyhamar, de a rész végére Daenerys is igencsak nagy slamasztikában találja magát. A Trónok harca nagyon jó abban, hogy a feszültséget akár egy alig több mint egyórás részben is tökéletesen felépítse a tévéképernyőn, és ennek példáját láthatjuk a 7x06-os epizódban is. Először Jonék csak baktatnak a hóban, aztán jön egy egészen furcsa jegesmedve, ami rájuk támad, végül pedig minden erejével azon van, hogy kinyírja Észak királyát. A Mások az első évadokban nem tűntek túl nagy fenyegetésnek, most azonban uralták az epizódot. Annak ellenére is, hogy a Falon túlra merészkedő csapat dialógusait nagyon jó volt nézni. Ahogy a Véreb oltogatta a többieket, iszonyú vicces volt, de Gendryt is jó újra látni, főleg, hogy most nagyon fontos feladata volt. Tormund is folyatta egy kicsit a nyálát Brienne-re, de akik abszolút vitték a show-t, azok Bericék voltak.
Bericet hatszor támasztotta már fel Thoros, de ők ketten nem csak azért érdekesek, mert vallási fanatikusok, de a lángoló kardjaikkal hadonászva igencsak impozáns látványt nyújtanak. Sajnos csak egyikük éli túl az Északon történteket, de ehhez kell az Éjkirály közbenjárása is, aki minden erejével csap le Havas Jon embereire. Érdemes lehet feltenni a kérdést, hogy vajon akkor ki tekinthető a sorozat főgonoszának? Cersei? Az Éjkirály?

Premierözönnel indítja az őszt a VIASAT6

Írta: RaulReal | 2017. augusztus 20. 21:28
Országos premierekkel erősít a VIASAT6 szeptemberben, a csatornára több amerikai sorozat folytatása érkezik, melyek között lesz olyan, amiben a világvégét próbálja átvészelni az emberiség, összeállnak a DC tévés szuperhősei is egy újabb kalandra, valamint a horror rajongóinak szól a Bates Motel utolsó évada, ebben Norman Batesék félelmetes kalandjai érnek véget. Új évaddal jön egy hazai gyártás, a Totalcar, valamint az autók szerelmesei a Top Gear új évadával pörgethetik magukat. Szeptember 5-én jön Az utolsó remény (The Last Ship) 3. évada. A történet szerint egy olyan posztapokaliptikus világban járunk, ahol az emberiséget egy vírus pusztította ki, és már csak a USS Nathan James nevű hadihajó és legénysége állja a sarat és küzdenek a megmenekülésért. A produkció minden kedden, 22:00-kor lesz látható új részekkel.
Folytatódik a DC szuperhősös sorozata, A holnap legendái is, szeptember 6-tól, minden szerdán, 22:00-s kezdéssel érkezik az Időmester Rip Hunter és csapata. A második évadban olyan gonoszokkal veszik fel a harcot a megmentők, mint A zöld íjászból ismert Damien Darkh, Inverz Flash és Malcolm Merlyn, akik megalapítják a Kárhozat légióját. De vajon sikerül nekik összegyűjteniük a Végzet lándzsáinak darabkáit, hogy végtelen hatalomra tegyenek szert? Szeptember 8-án jön a magyar képernyőkre a Psycho előzménysorozatának, a Bates Motelnek a befejező évada. Az ötödik szezon minden pénteken, 22:00-kor lesz látható a VIASAT6-on, a befejezés pedig sokkoló fordulatokat és lebilincselő sztorit ígér. A VIASAT6 elhozza két autós műsorának új évadait is, a Totalcar 4. etapja szeptember 7-én, 22:00-kor jön Winkler Róbert és Bazsó Gábor Karotta ikonikus párosával. Ezen kívül a Top Gear is új szezonjával és megannyi sztárvendéggel érkezik, így a száguldás szerelmesei ugyancsak szeptember 7-től, 22:30-kor is kapnak egy adagot kedvenc hobbijukból.

Kiderült, hogy mikor kezdődik a Trónok harca utolsó évadának forgatása

Írta: RaulReal | 2017. augusztus 18. 21:20
Nikolaj Coster-Waldau a Collider nevű lapnak adott interjút, melyben a színész a jövőbeni beosztásáról is beszélt. Ebből az derült ki, hogy a Trónok harca utolsó, vagyis a 8. évadának forgatása 2017 októberében kezdődhet meg. Így a készítőkön kívül egyelőre még a szereplőgárda se tudja, hogy miről fog szólni az utolsó, 6 epizódos felvonás, ugyanis a színészek is csak pár hét múlva kaphatják meg a befejezés forgatókönyveit.
A Trónok harca egy-egy évadának forgatása 5-6 hónapot vesz igénybe, így esélyesnek tűnik, hogy 2018 nyarán kerülhet képernyőre a 8. évad. Bár, az HBO-nál azt rebesgették, hogy a produkció kihagyhat egy évet, és csak 2019-ben láthatjuk, hogy ki ül fel végül a Vastrónra, így bármi megtörténhet még. Mindemellett a szezon epizódjai a szokásosnál hosszabbak lehetnek, részenként 1,5-2 órásak, így elképzelhető, hogy a hosszú játékidő és a körülményes forgatási viszonyok miatt (a Trónok harcát több országban, sok helyszínen készítik) csúszhat a premier. Egyelőre, a hivatalos bejelentésig érdemes úgy számolni, hogy jövő júliusban mutatkozhat be a 8. etap, ami mindenképp a legjobb variáció, amit csak egy Trónok harca rajongó elképzelhet. (Fotó: HBO)

Az RTL betámadja az Áll az alkut

Írta: KTL | 2017. augusztus 17. 16:30
Közel két évvel A Konyhafőnök Junior első évada után hamarosan folytatódik a produkció. A műsor második szezonja szeptember 4-én 20:30-tól debütál az RTLII-n, pont ugyanakkor, amikor a TV2-s Áll az alku is. A Konyhafőnök Junior 2015-ben hatalmas siker volt, ezért most elvehet nézőket Gundel Takács Gábor műsorától, de valószínűleg az Éjjel-Nappal Budapest is veszíthet eredményeiből. Részletek az RTL Magyarország közleményében:
Szeptember 4-én, hétfőn 20.30-kor indul az RTLII-n a Konyhafőnök Junior második évada. Az első széria győztese, Hegedűs Hanga után így újabb 8 és 13 év közötti gyerekek kapnak lehetőséget arra, hogy bebizonyítsák Sárközi Ákosnak, Wossala Rozinának, Fördős Zének és természetesen a nézőknek, hogy fiatal koruk ellenére is profi szakácsként tudnak főzni. Érdekesség, hogy a Konyhafőnök Junior második évadában egy, az első szériában szereplő versenyző újra bebizonyíthatja, hogy igenis ott a helye a gasztronómia világában. Három – a középdöntő kapujában – kiesett versenyző sorsáról a nézők szavaztak. S hogy Varga Viktória, Veégh Olivér és Müllner Bence közül ki kapott újra esélyt, az kiderül szeptember 4-én, 20.30-tól az RTLII-n.

Trónok harca 7. évad 5. rész kritika: A tutajos visszatér

Írta: RaulReal | 2017. augusztus 16. 22:35
A The Spoils of War című nagyon látványos epizód után egyes hangok szerint a Trónok harca visszavett az iramból, a valóságban azonban sokkal inkább az történt, hogy a sorozat folytatta az újabb akciódús felvonások előkészítését. Westerosban világháború dúl most már, azonban a többfrontos csata ellenére helyenként az uralkodójelöltek megállnak és rendezik a soraikat. Most is ez történt, amellett, hogy visszatért egy nagyon sokak által várt és mára az interneten mémmé vált karakter. Igen, Gendryről van szó, aki ünnepélyesen bejelenthetjük, hogy most már nem evez! Az Eastwatch a Daenerys és a Lannisterek között dúló csata lezárásával foglalkozott először is, ami brutálisra sikerült. Kiderült ugyanis, hogy a sárkányok anyja továbbra se hallgat senkire, megy a saját feje után és emiatt még a saját csatlósainak is óvatosnak kell lenniük az ifjú Targaryennel. A Tarlyk jól meg is járták emiatt, a sárkány tüzének martalékai lettek, elég szomorú jelenetsor volt ez, hiszen a Tyrellek után újabb nagymúltú háznak mondhat búcsút Westeros. Ezen a szálon nagyon érdekes volt látni Jorah visszatérését, és azt, hogy Dany egyre közelebb kerül a fiatalabbik Mormonthoz, valamint egyre jobban belezúg Jonba. Ez utóbbihoz mondjuk kellett az is, hogy Daenerys sárkánya barátkozni kezdjen Észak királyával, mely beigazolhatja a rajongók sejtelmeit, miszerint Jon is Targaryen.
Mindemellett, ahogy a bevezetőben is megemlítettük, visszatért Gendry, az ifjú Baratheon pedig belevetette magát a történésekbe. Davosszal karöltve visszament Jonhoz és a két fattyú megesküdött egymásnak, hogy legalább olyan fontos és hősies cselekedeteket fognak végrehajtani, mint az apjuk. Erre még visszatérünk, azonban tegyük hozzá, hogy Daenerys most megint iszonyú nagy hibát készül elkövetni, tekintve, hogy Cerseit az se győzné meg a Mások támadásának veszélyéről, ha az összes gyerekét feltámasztaná az Éjkirály. A Lannisterek annak ellenére, hogy a pénzük biztonságban célba ért és a Vasbank is mellettük áll, nem fognak tudni olyan zsoldosokat szerezni, akik hatékonyan meg tudnának harcolni három tűzköpő gyíkkal. Erre még a pénz se elég nagy motiváció.

Az HBO véletlenül közzétette a Trónok harca következő epizódját

Írta: KTL | 2017. augusztus 16. 14:17
Pár hete hekkerek hatalmas mennyiségű adatott loptak el az amerikai HBO-tól. Először a Trónok harca 7x04-es epizódjának forgatókönyvét tették közzé, valamint több más sorozat konkrét le nem vetített részeit. Pár nappal később már kirakták a Trónok harca teljes epizódját is, de nagyon rossz felbontásban. Lehetett hallani, hogy az ötödik résznél is hasonló várható, de végül azzal nem történt semmi, most viszont állítólag az HBO hibájából került ki a 6. epizód.
Az HBO Nordic nevű online szolgáltatására Spanyolországban véletlenül kirakták a legújabb részt és mire észrevették, már valaki letöltötte és rögtön kikerült a netre. Tavaly a 6x05-ös résszel pont ugyanez történt, akkor is az HBO Nordic-on való idő előtti felkerülés miatt lehetett hamarabb megnézni a világ egyik legjobb és legnépszerűbb sorozatát. A Trónok harcából egyébként a mostanival együtt már csak két epizód van hátra, ugyanis mindösszesen 7 részes az évad. (Fotó: HBO)

Rövid Tények, új kezdési időpontok és műsorbejelentések a TV2-nél

Írta: KTL | 2017. augusztus 16. 13:35
Hétfő este hoztuk le a TV2 őszi műsorrendjét, de máris komoly időpont változásokat jelentett be a TV2. Júliusban három és fél év után fontos lépés volt a Tényeknél, ugyanis reklámokat szedtek ki belőle, így bár nem lett kevesebb hír, de a bruttó adásidő 85-ről 70 percre csökkent. Ez most tovább folytatódik, ugyanis a Tények Extra részt kiveszik a Tényekből és egy később sávba pakolják. Így a Tények 65 helyett 55 perces lesz. Ezzel pedig egyben megszűnik a TV2 sok éve létező nagy hátránya, hogy az RTL Klub, Híradó után szórakoztató műsora előbb indul, mint a TV2-é.
Az új műsorrend szerint a Séfek séfe 19:05 helyett 18:55-kor fog kezdődni. Az Áll az alku 20:55-ről 20:30-ra kerül, melynek köszönhetően ez a produkció is erősebb lehet, hisz nem megy szembe a Barátok közttel, mely a RTL legnézettebb sorozata. A Drágám, add az életed! fél órával hamarabb, 21:30-kor indul majd, mely így viszont teljes egészében a Mátyás király tér életét bemutató széria ellen megy majd, így ez az egyetlen műsor, ami az időpontváltózások miatt rosszabb helyre került. Ezen kívül két fontos bejelentést is tett a TV2 Csoport. Ősszel jön a Sztárban sztár 5. évada, mely eddig is tudható volt, de hivatalosan most beszéltek róla először. Ezen kívül szintén érkezik a Ördög Nóra tavaszi sikerműsora, a Vigyázat, gyerekkel vagyok!, mely tényleg teljesen új információ.

Brutális rekordnézettséget ért el a Trónok harca új része

Írta: RaulReal | 2017. augusztus 16. 11:26
Már régóta a Trónok harcát tartja a közvélemény az HBO legsikeresebb sorozatának, a széria pedig hétről-hétre bizonyítja, hogy az embereket egyre jobban érdekli Westeros sorsa. D. B. Weiss és David Benioff adaptációja a múlt héten 10, 2 milliós nézettséget hozott a kábelcsatornának. A legnyűgöző látványvilágú "The Spoils of War" című epizód után pedig az e heti "Eastwatch" nagy meglepetésre még ennél is jobban teljesített, a 7x05-ös részre ugyanis 10, 7 millióan voltak kíváncsiak Amerikában. Nagy kérdés, hogy a Trónok harca képes lesz-e arra a bravúrra, hogy megdöntse a The Sopranos sorozatfináléjának a 11, 9 milliós nézettségét, de elnézve, hogy milyen népszerű a kvázi középkori történet, még ez lehetségesnek tűnik. (Fotó: HBO)

Megvan, mikor indul az X-Faktor új évada

Írta: AJ | 2017. augusztus 15. 14:25
Az X-Faktor, az RTL Klub énekes tehetségkutatója tavaly két éves szünet után jelentkezett új évaddal, és mivel a csatorna elégedett volt a nézettségével, úgy döntöttek, folytatják a műsort. Az idén induló szezon lesz sorban a hetedik, és a SorozatWiki információi szerint a tavalyival ellentétben most nem szeptember végén, hanem már a hónap első hetében, szeptember 2-án, este 8 órakor elindul az új évad. Az első válogató adás után, 22 órától pedig a Showder Klub különkiadása, az új Roast kerül képernyőre, amely egészen éjfélig tart majd.

Brutális mennyiségű saját gyártással indítja az őszt a TV2

Írta: KTL | 2017. augusztus 14. 22:20
Két hete derült ki, hogy augusztus 28-án indul a Survivor az RTL Klubon. Várható volt, hogy a TV2 is ugyanezen a napon indítja az őszi műsorrendjét és ma ez be is bizonyosodott. A teljes főműsoridőben (19-23 óra) saját gyártású, szórakoztató műsorokat tűz képernyőre a csatorna, melyre rég volt példa. 19:05-kor indul a TV2 vadonatúj gasztro tehetségkutató műsora, a Séfek séfe. A formátumról bővebben itt írtunk és szintén itt közöltük elsőként a műsorvezető és a három séf személyét. Már az ősz legelején ellövi a csatorna az egyik nagy dobását és 20:55-kor jön az Áll az alku. A vetélkedőt Gundel Takács Gábor fogja vezetni és reklámokkal együtt 1 órán keresztül lesz látható.
Ezek után egy harmadik szórakoztató műsorral is készül a csatorna. 22:00-kor érkezik a Drágám, add az életed! harmadik évada. A produkció ismét új férfi műsorvezetőt kap Csonka András személyében, míg a női most is Ábel Anita lesz. Ezek szerint Fésűs Nelly hülyeséget mondott korábban és mégsem 28-án indul az Ázsia Expressz. Még nem tudjuk, hogy az időpontok mennyire véglegesek, de a sorrend biztosan ez lesz. Hétfőn, szerdán és pénteken 23:20-tól filmekkel várja a nézőket a tévéadó, míg kedden érkezik a Született szobalányok itthon még nem látott 3. etapja, csütörtökön pedig folytatódik az 1/1 Azurák Csabával. Szeptember legelején a hétvégi műsorok még nem kezdődnek el. (Fotó: Hegedüs Róbert)

Balatonról szóló napi sorozatot indít a TV2 Csoport

Írta: KTL | 2017. augusztus 14. 17:18
Augusztus 28-tól új napi magyar sorozatot indít a TV2 Csoport. A Csajok, pasik, Balaton minden hétköznap 21 órakor lesz látható a SuperTV2-n. A csatorna közlése szerint a szereplők keresik a szerelmet és a kalandokat, buliznak kifulladásig és balhékba keverednek. Műfaját tekintve az Éjjel-Nappal Budapestre fog hasonlítani. Részletek a SuperTV2 közleményében: Új magyar sorozattal bővül a SuperTV2 programkínálata. A Csajok, pasik, Balaton főhőseinek kalandjai augusztus 28-tól minden hétköznap este láthatók majd. Az új sorozat több, egymástól különálló történetet dolgoz fel, de az események kiindulópontja ugyanaz: barátok, barátnők – tehát csajok és pasik érkeznek a Balatonra és igyekeznek kimaxolni a vakációt.
Buliznak, flörtölnek, vitáznak, szerelmesek lesznek, élvezik a nyár vibrálását a magyar tenger partján. Partiznak a legtrendibb szórakozóhelyeken és olykor polgárpukkasztó viselkedéssel hívják fel magukra a figyelmet. Eljutunk velük luxusvillákba és yachtokra, de vannak köztük olyanok is, aki pénz nélkül vágnak neki a többhetes kalandnak. Három jóképű, fiatal srác, Zoli, Dorián és Kristóf lakóbusszal portyázik a parton. A sármos Gábor és kamaszlánya, Laura a rájuk örökül hagyott panzió kétes ügyeit igyekszik rendbe tenni. Kata és barátnője csak pihenni jönnének, ám egyik spontán buliból a másikba keverednek és csak úgy vonzzák a férfitekinteteket. Egy biztos, a szereplők egy percig sem unatkoznak!