Dirk Gerkens távozása után a TV2 Csoport bejelentette, ideiglenesen Vaszily Miklós veszi át a társaság operatív vezetését. Ma pedig hivatalossá vált, hogy véglegesen ki kerül Gerkens helyére a vezérigazgatói székbe. A TV2 Csoport közleménye alapján az 52 éves Pavel Stanchevet nevezték ki vezérigazgatónak. A szakember több mint három évtizedes tapasztalattal rendelkezik, és a legnagyobb francia tévétársaságtól, a TF1 Grouptól érkezik. A médiacsoportnál a TF1 francia, svájci és belga nemlineáris szolgáltatásainak forgalmazásáért, valamint a piacok megszerzéséért felelt.

Stanchev csupán május 15-től lesz hivatalosan is a TV2 Csoport új vezérigazgatója, a következő egy hónapban a szakember főleg a csatornák működésével, illetve vezető munkatársaival fog megismerkedni. Vaszily Miklós, friss nyilatkozata alapján épp olyan emberre volt szükségük, mint Pavel Stanchev, aki a közép-kelet európai térségben széles tapasztalattal rendelkezik. A bolgár-francia állampolgárságú szakember 28 éve dolgozik a televíziós médiában, 2019 májusától a TV2 Csoport 14 csatornából álló portfólióját fogja igazgatni.

A SorozatWiki információi szerint Stanchev korábban már dolgozott a magyar televíziós piacon is, nagyjából egy évig Dirk Gerkens, akkor még RTL-es vezérigazgató tanácsadója volt.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna