Szeptember 22-én rendezik meg a 71. Emmy-gálát Los Angelesben, ahol elismerik az elmúlt tévés szezon legjobb teljesítményeit és legminőségibb produkcióit. Ennek előszobája azonban a kreatív Emmy-díjátadó, amelyet idén szeptember 14-én és 15-én bonyolítottak le, itt főleg technikai elismeréseket és egyes sorozatok vendégszereplőit, valamint a mellékszereplőket díjazzák évente. A Trónok harca sokat kritizált 8. évada sokak meglepetésére itt tarolt hatalmasat, és 10 kategóriában is győzedelmeskedni tudott.

A Trónok harca a 8×03-as, A hosszú éjszaka című epizód hangvágásáért, hangkeveréséért és sminkmunkájáért, a Harangok című, 8×05-ös rész vizuális effektjeiért és kiváló kosztümjeiért is elismerést vihetett haza a kreatív Emmy-gálán. Emellett díjazták a produkció utolsó évadának kaszkadőrcsapatát, a remek koordinációjuk miatt és a sorozat főcímét is. A hosszú éjszaka zenei aláfestése is kreatív Emmy-t ért, valamint az utolsó 6 rész kiváló castingjáért is arany szobrocskát vihetett haza a készítőgárda. A 8×03-as részt nagyon szerették a díjátadó ítészei, ugyanis a képvágók munkáját is külön elismeréssel jutalmazták.

Az HBO nem csak a Trónok harcával aratott nagy sikert, a Csernobil című 5 részes minisorozatot is 7 kategóriában díjazták, így sikeres hétvégét zárt az összesen 90 kategóriában jelölt csatornacsalád. A kreatív Emmy-ről az HBO 25, a 88 jelöléssel rendelkező, nagy rivális Netflix pedig 23 díjjal jöhetett haza. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Ez a 18 produkció érkezik májusban a Disney+-ra

Általában bemennek a gólok - interjú Kapitány Ivánnal, a Gólkirályság kreátorával (x)

16. heti nézettség - Nagy siker lett A renitens 1. évada

Félmillió forintos büntetést kapott a TV2 Csoport

Ettől a héttől átalakulnak az RTL vasárnap estéi

Kiderült, hogy mikor ér véget Az álommeló 2. évada az RTL-en