Amerikában 2005-ben indult a Dr. Csont és hosszú évekig hatalmas siker volt. 2016 elején jött a hír, hogy a 12. lesz az utolsó évada a sorozatnak. Végül 2017 márciusában be is fejeződött a produkció a tengerentúlon. Magyarországon 2007-ben az RTL Klubon mutatkozott be a széria és azóta is mentek a legújabb epizódjai. A Dr. Csont azon ritka sorozatok közé tartozik, mely késő este indult, de olyan siker lett, hogy korábbra pakolták.

A Dr. Csont végül az elmúlt évtized legnézettebb amerikai sorozatává vált és egyben a csatorna meghatározó elemévé. Sőt ez volt az utóbbi időkben az egyetlen olyan szériája, melynek az esti, RTL Klubos ismétléséi is kiváló számokat produkáltak. Csak az idén kezdett csökkenni a széria népszerűsége. A sorozat sikerét szintén mutatja, hogy az RTL Magyarország több kábeladóján is sokszor leadta a korábbi részeket. Cikkünk megírásáig a Coolon 4582, a Sorozat+ csatornán pedig 643 alkalommal vetítettek újra egy-egy részt. Sőt pár hónapja a TV2 Csoport Prime nevű csatornája is elkezdte ismételni.

Ma este azonban, ahogy korábban jeleztük Magyarországon is elbúcsúzik a Dr. Csont. A krimisorozat 12. évadának 12. epizódja 21:30-kor lesz látható az RTL Klubon. Kolosi Pétert arról kérdeztük, hogy mit jelentett a tévétársaság számára a sorozat, hogyan emlékszik vissza a kezdeti sikerekre és mivel fogják pótolni a hiányát.

“A Dr Csont nagyon kellemes meglepetés volt: amikor indult, nem gondoltuk volna, hogy egy majdnem évtizedre szóló siker kezdetét láthatjuk. A sorozatot az első évad alatt úgy megszerették a nézők, hogy a második évadban már megkapta az akkoriban legfontosabb 21:20-as slotot, és a következő évadtól kezdve a hétfő este egyik legbiztosabb pillére volt. A sorozat egyébként nem csak Magyarországon, hanem Európa sok más országában is nagy siker lett. Talán az utolsó darab az olyan nagy amerikai sorozatokból, ami jelentős nemzetközi sikereket ért el nagy csatornákon is.

hirdetés

Mivel már évekkel ezelőtt látni lehetett, hogy az amerikai sorozatokból nem jön olyan utánpótlás, ami helyettesíteni tudná a CSI-t, A mentalistát vagy a Dr Csontot, időben foglalkozni kezdtünk ezzel a kérdéssel. Így ez volt az egyik legfontosabb ok, ami miatt belevágtunk a magyar sorozatgyártásba, és az elmúlt években minden szezonban megjelent az RTL-en egy új magyar sorozat, az elmúlt évadban így már három dráma is képernyőre került, a Válótársak, A mi kis falunk, és A tanár. Természetesen tovább folytatjuk a magyar sorozatok fejlesztését, hiszen egyértelműen bebizonyosodott, hogy komoly nézői igény van a helyi fikcióra” – mondta az RTL Magyarország vezérigazgató-helyettese, programigazgatója a SorozatWikinek.

Az elmúlt egy néhány hónap ráadásul azt bizonyította be, hogy ugyan messze nem olyan számban mint régen, de lehet találni az új amerikai sorozatok között is potenciális sikereket: idén nyáron többet is bemutattunk. Ezek közül az “újoncok” közül pedig a Doktor Murphyt emelném ki, amely az idei nyár egyértelmű sikere a magyar televíziós piacon. Az elmúlt héten például ez a sorozat vezeti a 18-49-es országos toplistát” – tette hozzá Kolosi Péter. (Fotók: RTL Klub)

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban