Andrzej Sapkowski lengyel regényíró The Witcher könyvei akkor váltak világszerte népszerűvé és ismertté, amikor a CD Projekt feldolgozta azokat videojátékos formában. A történet egy Ríviai Geralt nevű szörnyvadászról szól, akit arra képeztek ki, hogy emberfeletti képességeivel eltegye láb alól a világban settenkedő bestiákat. A The Witcher videojátékokból világszerte több mint 33 millió példányt adtak el, így nem csoda, hogy a Netflix sorozatos adaptációt készít a sztori alapján, melynek teljes évada egyszerre lesz nézhető.

A produkció 8 részes lesz és olyan ismert kreatív szakemberek rendezik majd, mint Alik Sakharov (Kártyavár, Marco Polo), Alex Garcia Lopez (Daredevil) és Charlotte Brändström (Outlander). A forgatás hamarosan kezdetét veszi, melynek egyik helyszíne Budapest lesz. A The Witcher főszereplőjének Az Acélemberből ismert Henry Cavillt választották, aki a Tudorokban és a Mission: Impossible – Utóhatásban is megfordult korábban. Korábban azt lehetett tudni, hogy a The Witcher 2020-ban mutatkozik be a Netflixen, a széria alkotója, Lauren S. Hissrich azonban Twitteren osztotta meg nemrég a hírt, hogy előrehozták a premiert, így már jövőre várható a premier.

A The Witcher lehet a Trónok harca egyik új vetélytársa az Amazon-féle A Gyűrűk Ura mellett, a fantasy rajongók mostanában nem panaszkodhatnak, hiszen egymás után jelentik be a fontos új címeket. A Trónok harca is évekig képernyőn marad még, hiszen az első testvérsorozat pilotja hamarosan forogni kezd.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna