Magyarországon 2011 óta láthatóak török sorozatok. A november 21-én a TV2-n elindult Cennet volt sorban a huszonötödik új széria, amely képernyőre került valamelyik hazai tévécsatornán. Esetleges utánpótlásból pedig nem lesz hiány, ugyanis Törökországban idén is számos új produkció indult, és most novemberben újabb kettővel bővült a paletta. Az itthon bemutatott szériák jelentős részét is készítő Ay Yapim ugyanis két új drámasorozatot forgatott.

Pár napja volt a Carpisma (Ütközés) premierje a török Show TV-n. Az új akciósorozatban a drámai események és a krimis történeti elemek is hangsúlyt kapnak. A főszereplője Kadir, egy munkamániás rendőr, aki egy terrorista támadásban elveszíti feleségét és lányát. A tragédiát nem tudja feldolgozni, ezért úgy dönt, véget vet az életének. Az autóbalesetben azonban nem hal meg, sőt, nem csak saját, de másik három ember életét is megváltoztatja a szándékos ütközéssel.

A véletlen hozta négyüket össze, és a sorsuk összefonódott. A Carpisma főszereplőjét az idehaza is nagy népszerűségnek örvendő Kivanc Tatlitug (Bosszú vagy szerelem; Szerelemben, háborúban) alakítja, a további szerepekben Elcin Sangu (Szerelemben, háborúban), Melisa Asli Pamuk (Végtelen szerelem), Erkan Can (Piszkos pénz, tiszta szerelem), Alperen Duymaz és Hakan Kurtas is látható lesz.

Az Ay Yapim másik őszi újdonság a Sahin Tepesi egy adaptáció. Az 1981 és 1990 között futott Falcon Crest című főműsoridős amerikai szappanopera török változatát készítették el, és mutatták be a héten a helyi ATV nevű csatornán. A sorozat mondhatni egy modern kori Rómeó és Júlia-történet, ugyanis a középpontban egy fiatal szerelmespár áll, akiknek családjai viszályban állnak. A csavar, hogy a széria két fő karaktere a két család női figurái, akik gyűlölik egymást, ugyanis az egyikük ellopta a másik „életét.” Bár gyerekként jó barátok voltak, hosszú évekig nem látták egymást, és most egy szerettük temetésén ismét találkoznak. A gyerekeik pedig egymásba szeretnek.

hirdetés

A két női főszereplőt Zerrin Tekindor (Végtelen szerelem; Szerelemben, háborúban; Kuzey Güney – Tűz és víz) és Ebru Özkan (Megtört szívek) alakítják, a szerelmes fiatalokat Aybüke Pusat (Sorsok útvesztője) és Boran Kozum (A szultána) játsszák. Mellettük feltűnik még Esra Dermancioglu (Fatmagül; A szultána), Kaan Tasaner (Kuzey Güney – Tűz és víz; Fatmagül) és Leyla Tanlar (Megtört szívek) is.

Az Ay Yapim gyártócéget a török sorozatok magyar rajongói jól ismerik. Ők készítették ugyanis a Magyarországon bemutatott produkciók jelentős részét. A szív útjai, a Tiltott szerelem, az Egy ellopott élet, a Fatmagül, az Ezel, a Kuzey Güney – Tűz és víz, a Hazugságok gyűrűjében, a Szerelemben, háborúban, a Piszkos pénz, tiszta szerelem, a Végtelen szerelem és a Bosszú vagy szerelem köthető hozzájuk.

hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre