Végre eldőlt, hogy A Gyűrűk Ura és A hobbit trilógiákhoz hasonlóan a J. R. R. Tolkien műveit feldolgozó, az Amazon Prime-ra érkező sorozatverzió is Új-Zélandon forog majd. A produkció jelenleg még előkészületi fázisban van, de a következő hónapokban megkezdődnek majd a munkálatok Aucklandben.

“Amikor azt kutattuk, hogy hol tudnánk leghitelesebben bemutatni a Másodkor Középföldéjét, tudtuk, hogy olyan helyszínre van szükségünk, ahol van tengerpart, magas hegyek és erdők. A Gyűrűk Ura sikeréhez nélkülözhetetlen, hogy emellett olyan szakemberekkel tudjunk dolgozni és olyan stúdiókkal, akik régóta foglalkoznak filmgyártással. Ezért választottuk Új-Zélandot” – árulta el a két showrunner, J.D. Payne és Patrick McKay.

A Deadline értesülései szerint az Amazon a Trónok harcához hasonlóan hatalmas, épített díszletekkel dolgozik majd. A Gyűrűk Ura sorozatot övező egyik legnagyobb talány továbbra is, hogy vajon a Középföldét a mozivásznakra költöztető Peter Jackson is benne lesz-e a stábban. A széria Középfölde világában játszódik majd, A Gyűrű szövetségét megelőző időszakban, eddig nem látott karakterekkel és történetekkel. A filmtrilógia 6 milliárd dollárt hozott be világszerte a kasszáknál, emellett összesen 17 Oscar-díjat zsebeltek be, így nem csoda, hogy az Amazon is sokat vár a tévés feldolgozástól.

hirdetés

A Gyűrűk Ura szereplőgárdájáról egyelőre nem sokat tudni, nemrég azonban bejelentették, hogy Will Poulter (Családi üzelmek, Black Mirror: Bandersnatch) biztosan a főhősök között lesz. A produkció várhatóan 2021-ben kerülhet képernyőre legkorábban az Amazon Prime-on.

hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna