A Csernobil egyik legemlékezetesebb története Lyudmila Ignatenko nevéhez fűződik, aki a sugárfertőzéstől szenvedő férjét az utolsó percekig kísérte, emiatt pedig elvesztette kisbabáját. Az 1989-ben született, ír származású Jessie Buckley, aki a karaktert játszotta, korántsem hétköznapi életpályával rendelkezik. 11 évvel ezelőtt a BBC tehetségkutatójában, az I”d Do Anythingben szerepelt, ahol éneklésével a 2. helyet érte el. Ezt követően bizonyítási lehetőséget kapott a BBC történelmi drámájában, a War &Peace-ben (Háború és béke), a híres irodalmi adaptáció mind a 6 epizódjában látható volt.

A fordulópont ekkortájt jött el Jessie Buckley életében, akit beválogattak a Taboo című 2017-es szériába. A produkció főszereplője Tom Hardy, a történet pedig James Delaney-ről szól, aki 12 Afrikában töltött év után több, mint egy tucatnyi ellopott gyémánttal tér haza. A Csernobil színésznője a BBC sorozatában egy özvegyet játszik, Lorna Bow-t eddig 7 részben alakította. Vélhetően a Taboo-nak is köszönheti Buckley, hogy az HBO felfedezte magának, mindkét alkotásban kitűnően teljesített.

Jessie Buckley életében a mai napig fontos szerepet tölt be az ének, a 2018-as Wild Rose című musicalben nyújtott alakításáért elismerte a szakma. A közeljövőben a színésznő főleg filmekben lesz látható, az egyik a 2020-as Judy lesz, mely a híres amerikai énekesnő Judy Garland életének egy szegmensét dolgozza fel. Emellett a Csernobil sztárja szerepet kapott a The Voyage of Doctor Dolittle-ben is, ennek főszereplője Robert Downey Jr. lesz, és egy olyan orvosról szól, aki ért az állatok nyelvén.

hirdetés

A cikksorozat korábbi írásai: Jared Harris (Valery Legasovot), Emily Watson (Ulana Khomyuk), Sam Troughton (Alexandr Akimov).

hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban