Emily Watson 1967-ben született, a brit színésznő karrierje során BAFTA-díjat és Oscar-jelölést is kapott, 1996-ban, amikor a Hullámtörés című filmjével betört a köztudatba, Cannes-ban állva tapsolták. Watson főleg a színházban és mozifilmekben tett le nagyot az asztalra, így némiképp meglepő, hogy a Csernobilban szerepet vállalt el a színésznő, aki mostanában visszahúzódva él. Az HBO szériájában Ulana Khomyukot alakító brit sztárt mindig az alaposság jellemezte, ez a tulajdonsága egész karrierjét végigkísérte.

Előfordult, hogy Emily Watson egy szerepe kedvéért három hónapig tanult csellózni. A Hilary és Jackie című, 1998-as filmben ez az odaadása Oscar-jelölést ért neki. Emily Watson karrierje során mindig igyekezett alaposan megválogatni a filmszerepeit, ennek megfelelően a színésznő neve mindig adott egyfajta garanciát a minőségre. Az Amerikába emigráló észak-írekről szóló Angyal a lépcsőn, a Gosford Park című kosztümös filmdráma, vagy éppen az egy, élete fő művén dolgozó színházi rendezőt bemutató Kis-nagy világ is komoly mérföldkövek voltak Watson életében.

2012-ben a színésznő BAFTA-díjat kapott a Felelős felnőtt című filmben nyújtott alakításáért, később pedig a Hadak útján, Steven Spielberg-féle feldolgozásában is fontos szerepet játszott. Watsont 2015-ben a Brit Birodalom Rendjének tisztjévé nevezték ki. Habár mostanában visszavonulva él, a Csernobil sztárja 2017-ben a National Geographic fikciós sorozatában, a Géniuszban Einstein második nejét alakította, illetve a Kingsman: Az aranykör című akció-kalandfilmben is felbukkant.

Arról egyelőre nagyon keveset tudni, hogy Emily Watson a közeljövőben milyen sorozatokban vagy filmekben fog szerepelni. Egyes pletykák szerint főszerepet játszhat a Fortunate Sons című filmben, illetve a Quicksand című szerelmi drámában is felbukkanhat a közeljövőben. Ez utóbbiban a David Tennant (Doctor Who, Broadchurch) által alakított Dan házastársát, Sarah-t játszhatja el, akik brit pár és Spanyolországban telepednek le. Egy szerencsétlen napon azonban az őket meglátogató fiukat megölik, egy idegen pedig felajánlja a gyászolóknak, hogy bosszút áll a tetteseken.

hirdetés

A Valery Legasovot alakító Jared Harrisről szóló hasonló írásunk itt olvasható.

hirdetés

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre

Jövő héten 2 nagy műsor is véget ér a TV2-n

Golden Globe-díjas színész csatlakozott a Wednesday 2. évadához

A nyáron új székházba költözik az RTL egy része

A héten véget ér az RTL jelenlegi legnézettebb műsora