Az Éjjel-Nappal Budapest sokáig az RTL Klub húzóműsora volt, majd 2018-ban komolyabban csökkenni kezdett a nézettsége. Végül hat év után, tavaly február 18-án átrakták az RTLII-re, melyen a fix 21:30-as időpontot kapta meg. A sorozat a 18-49-ben 2-4 százalékos közönségarány között mozgó kábelcsatornán azonnal tarolt, februárban 7,1%-ot, majd márciusban 6,6 százalékot produkált. A rá következő hónapokban ugyan kicsit lejjebb mentek a számai, de még így is 4,5-6,5 százalék közötti közönségarányt hozott a széria, mely kiemelkedőnek számít és az eredményei az egész RTLII-re jó hatással voltak.

Szeptembertől azonban a Love Island RTL Klubos indulásával egy időben, az RTL Magyarország 21:30-ról 19:00-ra pakolta át az Éjjel-Nappal Budapestet az RTLII-n. A döntés feltehetően azért született, hogy ne menjen egy időben a két fiataloknak szóló produkció. A váltás után azonban azonnal megzuhant a napi sorozat nézettsége és elvesztette az addigi nézői harmadát. Így az év utolsó négy hónapjában a széria átlagos közönségaránya már csak 3,5-4 százalék között mozgott. A Kreatív napokban megjelenő január-februári számában található nézettségi elemzés szerint az RTLII őszi csatornaátlaga főműsoridőben 3 százalék volt, így a Budapest, már csak épphogy haladta meg ezt, ami nem számít jó eredménynek.

Feltehetően az őszi RTL Klubos reality-k véget érte és a rosszabb számok miatt január elejétől visszarakták az Éjjel-Nappal Budapestet a korábbi, 21:30-as időpontjára. Erre ahelyett, hogy megnőttek volna a számai az év legelején még jobban bedőlt a sorozat, 1-2 százalékos közönségarányt szállított, 3 százalék fölé január 10-ig nem is ment. A hónap második felében legalább kijött a mélységekből és 1,5-4,5 százalék között mozgott, a havi átlaga pedig 3 százalék lett. Ez ugyan nem katasztrofális, de semmivel sem jobb, mint az őszi számok.

(Forrás: Nielsen Közönségmérés/SorozatWiki)
Az Éjjel-Nappal Budapest a tavaly februári átkerülése után őszre mind nézőszámban, mind a közönségarányt nézve a felére esett vissza és azóta sem nőtt vissza. Ezzel nem igazán tudja felhúzni az RTLII főműsoridős csatornaátlagát, így mondhatjuk, hogy bajba került a napi sorozat. Persze a következő hónapokban még van esélye, hogy megnőjön a nézettsége, de ha ez nem történik meg, akkor nem lepődnénk meg, ha jövő ilyenkorra már nem jelentkezne új részekkel az Éjjel-Nappal Budapest.

hirdetés
hirdetés

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna

Kiderült, hogy mikor érkezik a Sweet Tooth: Az agancsos fiú utolsó évada a Netflixre