A Trónok harca alkotóinak, David Benioffnak és D. B. Weissnek rendkívül nehéz feladata volt a széria castingjánál, hiszen a produkció egy rendkívül felkapott regénysorozaton alapult. Az olvasóknak megvolt a maguk elképzelése a főszereplőkről, de a legtöbb esetben így is találtak olyan feltörekvő tehetségeket, akik kimelkedő teljesítményt nyújtottak. Mostanra Tyrion Lannister elképzelhetetlen lenne Peter Dinklage nélkül, de Havas Jont játszó Kit Harington, és a Daenerysként megismert Emilia Clarke sem véletlenül lettek közönségkedvencek. A Mental Floss korábbi cikkéből – melyet most az amerikai sajtó újra felkapott – kiderül, hogy a produkció készítői számára Arya Stark megtalálása viszont komoly nehézségeket okozott.

“Arya és Sansa Starkot is rendkívül fiatalon látták először a képernyőn a Trónok harca nézői. Komoly kihívást jelentett számunkra, hogy olyan színésznőket találjunk, akik gyerekként is jól teljesítenek és később felnőttként is meghatározó elemei a sorozatnak. Részben ezért Arya Starkot találtuk meg a legnehezebben a produkció főszereplői közül. Emlékszem, legalább 300 lányt meghallgattunk Angliában, de egyszerűen senkiben nem láttuk meg Arya vadóc stílusát.

Tanácstalanok voltunk. Marokkóban ültünk egy szálloda előterében, mert csak ott találtunk wifit. Nézegettük a temérdek casting-videót, amikor egy apró indexképen megláttuk Maisie Williams arcát. 12 éves volt, de a korához képest fiatalabbnak, nagyjából 7 évesnek tűnt. Már a fotó alapján bizakodóak voltunk, ezt követően a rossz internetes kapcsolat miatt viszont több, mint 40 percet kellett várnunk arra, hogy megnézzük a casting-videót. Kalandos módon, de már ott, Afrikában eldöntöttük, hogy ő lesz a tökéletes választás” – mesélte David Benioff.

hirdetés
hirdetés

Három díjat kapott a Mellékhatás, újrázott a Séfek séfe, Kiss Ramóna és Tilla a Televíziós Újságírók Díján

Kovács Kokó István életét bemutató sorozatot készít az RTL

Magyarországon még nem vetített NCIS sorozat érkezik a TV2 Csoport egyik csatornájára

Az RTL hamarosan főműsoridőben megismétli Az Árulókat

Ez a 16 vadonatúj produkció kerül be a Disney+ kínálatába áprilisban

Friss hír érkezett az Ázsia Expressz vadonatúj évadával kapcsolatban