Ayrton Senna brazil autóversenyző háromszor nyerte meg a Forma-1-es világbajnokságot a McLaren csapat színeiben, a pilóta 1988-ban, 1990-ben és 1991-ben is a pódium legtetejére állhatott. Sennát többször is a Formula-1 legjobb és legnagyobb hatású versenyzőjének választották, aki fontos rekordokat ért el, Alain Prosttal való rivalizálása pedig legendásnak számított. A Netflix nemrég bejelentette, hogy az 1994-ben, tragikusan elhunyt Ayrton Sennáról 8 részes minisorozatot készítenek, a produkció 2022-ben érkezik meg az online videotár kínálatába.

A fikciós produkciót a brazil Gullane cég készíti a Netflix számára, melyhez Senna családja is beleegyezését adta és a még élő rokonok segítségével zajlik a sorozat fejlesztése. A történet a brazil ikon karrierjének és családi életének legfontosabb állomásait dolgozza majd fel, így láthatjuk, ahogy feleségével együtt Európába költözik, hogy csatlakozzon a Formula Ford 1600-as versenysorozatba, egészen a tragikus San Marinó-i nagydíjig.

A Netflixnek nem ez az első Forma-1-es sorozata, a Forma 1: Verseny a túlélésért című dokumentumszéria nagy sikerrel fut az online videotáron, melynek már a harmadik szezonját is berendelték.

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna