Az amerikai sorozatgyártás világában a legjelentősebb elismerést az Emmy-szobor hazavitele jelenti. Idén szeptember 22-én 71. alkalommal díjazzák majd a legjobb alkotásokat, illetve a legmeggyőzőbb színészi alakításokat. Az HBO valaha volt legnépszerűbb sorozata, a Trónok harca, amely most májusban ért véget a nyolcadik évadával, összesen 32 jelölést gyűjtött magának, ezzel túlszárnyalva a korábbi csúcstartó New York rendőreit (NYPD Blue), ami annak idején, 1994-ben 27 nominációt szerzett.

A legkiemelkedőbb drámasorozatnak járó elismerést, amely a legfontosabb kategóriának számít, eddig három alkalommal ítélték oda a Trónok harcának. Ezúttal olyan vetélytársakkal kell majd megküzdenie, mint a Megszállottak viadala, a Rólunk szól, a Better Call Saul, az Ozark, a Succession, a Bodyguard vagy éppen a Pose. A nézettségi rekordokat döntögető, ám a nézők körében egyesek számára kiábrándító lezárást produkáló fantasy sorozat előzményének a pilotját jelenleg is forgatják, olyan színészekkel, mint például Naomi Watts és Miranda Richardson.

Az HBO másik idei nagy durranását, a kritikailag egekig magasztalt Csernobilt, amely többek között a legkiemelkedőbb limitált széria címének megszerzésért száll versenybe a Szökés Dannemorából, a Fosse/Verdon, az Éles tárgyak és a When They See Us ellen, a ceremónia egyik legesélyesebbjének tartják a szakértők. Az öt részes minisorozat a hírhedt 1986-os atomkatasztrófát dolgozta fel, meghökkentő történelmi élethűséggel. (Fotó: HBO)

hirdetés
hirdetés

Az HBO Maxnál drágább csomagokkal indul májusban a Max

Májusban új török sorozat indul a TV2 Csoport egyik csatornáján

Kiderült, hogy hány évados lesz a The Witcher

8 millió forintos bírságot kapott az RTL a Kanapéhuszárok és a Sztárbox kapcsán

Újabb műsorváltozás: Minden hétköznap visszatér A mi kis falunk az RTL-re

Júliusban megszűnhet az egyik magyar csatorna